TRiOS finalist prestigieuze Best Knowledge Supplier Award

Trios uit Neede is uitgeroepen tot een van de beste kennis leveranciers van Nederland. Hiermee is dit het tweede achtereenvolgende jaar dat Trios als finalist is doorgedrongen bij de prestigieuze Best Knowledge Supplier Award DISCA’17. Waar vorig jaar nog de eerste prijs werd behaald, mocht Trios dit jaar met het behalen van een finale plaats de felicitaties in ontvangst nemen. Een bekroning die volgens Trios volledig ten ere komt aan de inzet en passie waarmee haar medewerkers het afgelopen jaar haar klanten heeft bediend. “Met deze prijs geven onze klanten aan dat we de juiste dingen doen, een mooier compliment kun je niet krijgen” Aldus directeur Hielke Dijkstra.

Nominatie door klanten

De Dutch Industrial Supplier & Customer Awards 2017 die voor het 15e jaar op rij werd uitgereikt, is een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met de ING Bank en software ontwikkelaar ISAH. Het event werd dit jaar gehouden in Boerderij Mereveld te Utrecht en is in haar opzet uniek door het feit dat klanten de bedrijven voorafgaand nomineren. Het op de dag aanwezige publiek, bestaande uit managers en ondernemers uit de sector, kon net als voorgaande jaren met hun smartphone de winnaar kiezen uit twee door de vakjury voorgedragen finalisten.

Stem publiek doorslaggevend

De DISCA kent drie categorieën: Best Knowledge, Best Logistics en Best Customer. Startende met een record van 260 nominaties bleven in de categorie Best Knowledge Supplier uiteindelijk vijf bedrijven over. De vakjury onderleiding van Henk Volberda had de taak 3 finalisten te selecteren en gaf Trios, Masévon Technology en AAE hierbij de beste beoordelingen. Na drie live pitches van nominerende klanten bracht het publiek de doorslaggevende stem en won AAE. Hielke Dijkstra directeur van Trios was vereerd met het wederom behalen van de finale. “We zijn onze klanten dankbaar voor deze waardering. Want juist vanwege onze strategische samenwerking op R&D gebied is vertrouwen en toevertrouwen essentieel”. Hans Bruins die Trios in zijn pitch mocht promoten roemde in haar betoog dan ook de samenwerking en oplossingsgerichtheid.

Juryrapport


Ook in het juryrapport werd de kennis en kunde van Trios benoemd. “Veel kennis van miniaturisering, nanotechnologie materiaaltechnologie om daarmee productietechnologie te ontwikkelen en bouwen waarmee zeer kleine producten of onderdelen geproduceerd en geassembleerd kunnen worden, op een betrouwbare wijze. Zij doen hun werk aan de hand van functionele specificaties. Scoren derhalve hoog op value added engineering, een kwaliteit die ze tot een topspeler op wereldniveau maakt. Ook al is het een klein bedrijf, ze hebben daarvoor de topmensen in huis. Deze toeleverancier is ook risicobereid, nadat ze eerst grondig geïnventariseerd hebben waarin die risico’s schuilen. Communiceren god over de voortgang en leveren hun producten goed gedocumenteerd op. Alles bijeen zorgen ze ervoor dat de klant sneller met zijn eindproduct naar de markt kan.”

Strategische R&D in precisie techniek


Het vanuit Neede opererende ingenieursbureau houdt zich hoofdzakelijk bezig met de Strategische R&D vraagstukken van haar klanten en bouwt daarnaast fijnmechanische speciaal machines. Met een team van 15 personen wordt er gewerkt aan hoogtechnologische werktuigbouwkundige oplossingen.